Allah Sistemine Ait Keyfiyetlerin Rotasyon Mahiyetleri

MÜTEAL ORJİNALLİKTEKİ BİLGİYİ ANCAK MUTLAK DİRİLİK BİLİNCİNE SAHİP OLAN MÜTEAL İDRAK KAVRAYABİLMEKTEDİR.

Bu ne demektir? Bu şu demektir ki; ancak kendi mütealliğinin bilincinde olabilen Sınırsız TEK ŞUUR müteal değerleri idrak edebilir.

PEYGAMBERAN İDRAĞI VAHİYE DAYALI BİR İDRAK ŞUMÜLLÜLÜĞÜNDE MÜTEAL ORİJİNALLİKTEKİ SINIRSIZ TEK BİLGİYİ (İLM’İLLAH) KAVRAYABİLİR VE KESB EDEBİLİR.

Dünya’da Hz. Muhammed Mustafa (S.A.V) adıyla bilinen Kozmik İnsan (Alem-i Kübra) Müteal Orijinallikteki Sınırsız Tek Şuur Oluşun Bilincinde olarak Müteal Bilginin Sınırsız Bütünlüğünü belirli idraklara kazandırmıştır. O’na RESUL denilmesinin sebebi Mutlak Şuur Bilincinde oluşundan hemen sonra Mutlak Şuur Keyfiyeti olan Mutlak Keyfiyetçe Bir Var Oluşun Varlığında Mutlak Şuurun bütün vasıflarını gösterir olmasındandır. Allah’ı en iyi gösteren (Allaha ayine olan) O’nun Müteal Orijinallikteki Sınırsız Tek Keyfiyetidir ki, O keyfiyet Hz. Muhammed Mustafa’nın NUR’udur (Astral formu) ve Müteal ölçüdeki Resuliyet O’na aittir. O’nun İcraatındaki Evrensellik Mutlakiyete dayanan ve her zerreyi ihya edebilen bir hususiyete sahiptir. O Mutlak Keyfiyet’çe bir Var olarak NUR’ULLAH, Mutlak Şuurca bir Var olarak da ŞUUR’ULLAH’tır.

RESUL: ALLAH SİSTEMİNE TABİ TUTULMASI GEREKEN KUL BOYUTUNUN BOYUTSAL KEYFİYETLERİNİ TANZİM ETME SELAHİYETİNE SAHİP OLAN BİLİNÇ POTANSİYELİDİR. SAHİP OLDUĞU KAVRAMIN İCAPLARINA UYGUN OLAN FONKSİYONLARI VURGULARKEN DAVET MAKAMININ GETİRDİĞİ YETKİ VE İMKANLARDAN FAYDALANIR. TEK BİR RESUL VARDIR. O DA MUTLAK VARLIĞIN BEYİNSEL ÖZ BÜTÜNLÜĞÜNE AİT BİR MAKRODUR. ÇEKİRDEK DÜNYA İNSANLIĞI TARAFINDAN YANLIŞLIKLA RESUL DİYE BİLİNEN DİĞER POTANSİYELLER, TEK RESULUN KONTROLİZASYONU ALTINDA DAVET MAKAMLIĞININ MUAYYEN MAHİYET VE KISTASLARINDA KISMİ VE GEÇİCİ FONKSİYON GÖSTEREBİLMEKTEDİRLER.

Müteal Olan Kendi Mütealliğinin İdrağında bulunurken her müteal değer gibi Müteal olan Bilgiyi de İdrak eder ve kesbeder (kazanır)… Bu husussiyetin sınırsız bir tarzda Müteal ölçüde yer etmesine VAHİY, orta seviyede seyr etmesine HİTAP, daha düşük seviyede seyr etmesine İLHAM denilmektedir.

Kur’andaki Sınırsız Müteal mana içerikli Bilgi; Mutlak Dirilik Bilincine sahip İdrakla kavranılabilmiştir ki; buradaki İdrak, Vahiye dayanan bir idrak keyfiyetini izhar eder.

KUR’ANDAKİ DENGE, MUTLAKİ DENGE ESASLARINA UYGUN OLARAK SINIRSIZ İLAHİ İSİMLER ARASINDAKİ MANA İLETİŞİMLERİNİN BİLEŞKESİDİR. ANCAK BU MÜTEAL ÖLÇÜDEKİ BİLEŞKEYİ SINIRSIZ TÜMEL İSİMLERİN MANALARINA VAKIF KILINAN MÜTEAL İDRAK (EVRENSEL İDRAK) DÜZEYİ İDRAK EDEBİLİR.

Tek tek belirli İsimlerde Uluhiyet kesbedebilen varlıklar kesbettikleri Müteal değerler ölçüsünde manaları idrak edebilirken, Müteal İdrak şümullüğüne sahip olan SINIRIZ TEK ŞUUR‘un Keyfiyeti olan İdrak ise SINIRSIZ TÜMEL İSİM MANALARI’ nı ve Manalar arasındaki iletişimin bileşkesini kavrayabilir.

Sınırsız İsimlerin Sınırsız Manaları arasındaki iletişimin bileşkesi Müteal Orijinallikteki Sınırsız Tek Şuurda bir ÖZ MANA halindedir ki, bu bileşke ilk etapta “TEK MANA” dır. Bu Tek Mananın Evrensel Alemlere yansıması Tümel Kesretlik oluşumları sağlamıştır. Değişik suretler, değişik şekilsellik, renk, fantazi, değişik fikir, inanç hülasa işte Kesret ortamı (çokluk ortamı)… Görecellik (izafiyet)… Şua tarzındaki enerjetik mevcutluklar…

Müteal Orijinallikteki sınırsız Tek Şuurdaki İdrak Keyfiyeti ayrı ayrı İsimlerin manalarına Hakim bulunduğundan SINIRSIZ TEK MANA’ya da Hakim bulunmaktadır.

 

Kur’an’daki denge oluşumu Mutlak Denge esaslarına bağlı ve oradan kaynaklanan EVRENSEL DENGE’ye paralellik arz eder. Ayetlerdeki Mana iletişimlerinin bileşkesi, Esma-ı İlahiyedeki İsimlerin Manaları arasındaki iletişimin bileşkesine tebarüz ettirir. Her ayetteki ölçü, ahenk bu bileşkenin varlığının şahadet ve temsilcisidir. Matematiksel Denge yasasının öngördüğü prensipler doğrultusunda tayin edilen ölçüler, Mutlaki Dengenin tesis edilmesini sağlar. Karşıt ifadelerin aynı sayıda tekrar edilmesi, ayetlerin birbirlerine olan destekleyici tarzdaki iletişimin icabatından kaynaklanmaktadır. Kur’ansal Denge Evrensel Dengeye, Evrensel Denge de Mutlaki Dengeye paralellik arz eder. Kastedilmek istenen Kur’an’ın Evrenselliği’dir ve bu evrensellik Mutlakiyete dayalı olduğu için Müteal Orijinallikte Sınırsız Tek Keyfiyet arzeder. Kur’an’daki Evrenselliği farkedenler için sembolik ve minyatürize ifadeler gerekmez. Zira Ondaki Evrenselliği farkedenlere mutlaka “HİKMET BİLGİSİ” kazandırılmaktadır.

Müteal Orijinallikteki Sınırsız Tek Şuur (MUTLAK ŞUUR) Kendi Müteal Vücudundaki her zerrede meknuz olan bilginin Kendi Müteal Bilgisi olduğunun bilincindedir. Bu Bilginin Sınırsız Bütünlüğüne “İLM’İLLAH” (MUTLAK BİLGİ) denilmektedir.

AXOY MA-TU

Copy Protected by Chetan's WP-Copyprotect.